Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sınavında şimdi tercih zamanı. Gençler zorlu bir sınav maratonundan sonra hayallerindeki liseleri kazanmak için ince eleyip sık dokuyarak tercihlerini yapıp, gelecekleri için önemli bir adım atacak. Son yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin işbirliğiyle hayata geçirilen ve Meslek Liseleri’nde uygulamaya konan “Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü” ile mesleki eğitim giderek ilgi odağı olmaya başladı.

Protokol Antalya’da, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) öncülüğünde iki okulla yürütülmekte. Bu liseler; tematik Proje Okul olan Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile teknik eğitimde bir Antalya markasına dönüşen Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. Tercih yapacak siz değerli öğrenciler için bu okulları inceledik: Tam donanımlı atölyelerini, işbirliği yaptığı özel sektör kuruluşlarını, mezunların yakaladığı istihdam olanaklarını, burs imkanlarını ve bu liselerle ilgili merak ettikleriniz bu haberde.

Türkiye’de özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında mesleki ve teknik eğitime yönelik olarak hayat geçirilen “Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü” Antalya’da da tüm heyecanıyla ve hızıyla devam ediyor. Protokolde yer alan, Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi başarılı eğitimi ve cazip koşullarıyla cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor.

Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Davut Çetin: Meslek lisesi eğitimine özel önem veriyoruz

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) olarak meslek lisesi eğitimine özel önem verdiklerini ve okullara destek olduklarını vurgulayan Başkan Davut Çetin, “TOBB, TOBB ETÜ ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Mesleki Eğitim İşbirliği protokolü kapsamında sorumlu olduğumuz meslek liselerinde patent, faydalı model ve tasarım konularında etkinliklerin artırılması, öğretmen ve öğrencilerin konuya ilişkin farkındalıklarının artırılarak meslek liselerinde patent ve faydalı model geliştirilmesi sürecine destek olunacak. İş dünyası olarak lisemizin sektörün ve gelişen teknolojinin gereklerine uygun mezunlar vermesi için Protokol Yürütme Kurulu Üyesi olarak elimizden gelen katkıyı koyacağız” dedi.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin

ATSO’nun iki yıldır Kente Önem Katanlar adıyla gerçekleştirilen ödüllerinde, kurumsal sosyal sorumluluk büyük ödülü olarak, KÖK Ödülleri’ni kazananlar adına geçen yıl Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne modern bir spor salonu yaptırdıklarını hatırlatan Başkan Davut Çetin, bu yılda büyük ödül olarak Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne bir uçak bakım hangarı yaptırdıklarını kaydetti.

Erol Erkan Uçak Bakım Hangarı
Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu

TEMATİK PROJE OKUL: AKSU UÇAK BAKIM TEKNOLOJİSİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamında yer alan tematik proje okullarından Aksu Uçak Bakım  Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilk tematik Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’nden birisidir. Oluşturulan Protokol Yürütme Kurulu’nda; Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin başkanlığında, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, ATSO Meclis Üyesi Kenan Çelik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcilerinin de katılımıyla toplantılar gerçekleştiriliyor.

Uçak Bakım alanında sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli Uçak Bakım teknisyeni ihtiyacını karşılama, geleceğin havacılık teknisyenlerini çağın ihtilaçlarına göre yetiştirme ve Antalya’yı havacılık eğitiminde üst basamakta taşıma hedefi doğrultusunda ilerliyor. Okul uçak bakım mesleki alanında yeterlik kazanmak isteyen yenilikçi ve teknolojiye ayak uydurabilen, alanında fark yaratabilen ve gelecek nesillere model  olabilen, duyarlı sorumluluk sahibi ve ülkemize katkıda bulunacak başarılı nesiller yetiştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

ATSO KÖK Ödülleri adına yaptırılan Erol Erkan Uçak Bakım Hangarı

Eğitimler Tam Donanımlı Atölyelerde

2016 yılında eğitim öğretime başlayan okul, 10.000 m² alanda 24 derslikli ana bina, 1 adet uçak gövde motor atölye binası ve 1 adet uçak elektroniği atölyesi binası olmak üzere 2 adet atölye binası mevcut. Okulda hâlihazırda 354 öğrenci 13 şubede eğitim ve öğretim görmektedir. Uçak Bakım alanında; Uçak gövde motor ve Uçak elektroniği olmak üzere 2 dal eğitim öğretim yapılmakta. 24 derslikli ana binada 1 adet bilişim sınıfı, 1 adet kimya biyoloji laboratuarı, 1 adet satranç odası, müzik odası, resim atölyesi ve konferans salonu bulunmaktadır. Milli Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Kalite Geliştirme Daire Başkanlığınca gerçekleştirilen kalite izleme dış değerlendirme sürecinde 100 tam puan alma başarısı gösteren okul, aynı zamanda Ohsas 18001 İş Sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi sertifikası belgesine de sahiptir. 

Atölyelerde çalışır durumda SLINGSBY T-67 tipi uçak, j67 Motor eğitim seti, uçak kabin basınçlandırma eğitim seti, yakıt eğitim seti, turbo shaft motor modeli eğitim seti, anti-skid eğitim seti, iniş takımları eğitim seti, aviyonik sistemler eğitim seti, Uçak elektrik eğitim seti ve daha pek çok eğitim seti ile öğrenciler teorik bilgileri uygulama ile birleştirmektedir.

Önde Gelen Firmalarla İşbirliği

2016’da eğitime başlamasına rağmen kısa sürede göz doldurarak, 2019-2020 eğitim öğretim yılında LGS sınavında yüzde 2’lik dilimden öğrenci alarak tercih edilebilirliğini üst sıralara çıkarmıştır. Antalya Havalimanı’na 6 km bir mesafe içinde yer alan okul avantajlı bir konuma sahip. Sun Express, Turkish Technic, Türk Hava Kurumu, Corendon Airlines, Azure Air, My Technic, Freebird, Er-Ah Uçuş akademisi, Mavi Yol Havacılık,Total Technic  ve TD-Team  gibi sektörde kendini ispat etmiş başarılı kurumlarla sektörel işbirliği protokolleri imzalayarak proje çalışmalarını hayata geçirmiştir.

Gerçek Uçaklar Üzerinde Eğitim

2018 yılı mayıs ayından itibaren BOEING 737 – 400 tipi yolcu uçağı okul bahçesinde uçak kütüphane, uçak müzesi ve sinema salonu olarak hizmet vermektedir. Ayrıca Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan ve okulun talebi üzerine hibe edilen, F-4 E Fantom savaş uçağı 06.07.2020 tarihinde Eskişehir 1. hava bakım fabrika müdürlüğü tarafından teslim edilerek okul yönetimi tarafından okula getirilmiştir. Okul bahçesinde öğrencilerin uygulamalı eğitimleri için kullanılmaktadır. Yine bir dünya projesi olarak geliştirilen ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliğinde hazırlanıp hayata geçirilen “Hayallerimiz Uçuşa Geçiyor” projesi ile BOEING 737-400 tipi yolcu uçağının kokpitine yerleştirilen simülatör sayesinde öğrenciler Antalya’nın 35 noktasındaki tarihi ve turistik yerleri uçarak görebiliyor,  dünya üzerinde bulunan 52 bin havalimanına iniş kalkış yapabilmektedir.

Geniş İstihdam Alanları Sunuyor

Uçak Bakım Teknisyenliği, geleceğe yönelik gelişen bir meslektir. Uçak teknisyenleri, uçuşa elverişlilik sertifikasını alabilmek için SHY-66 uçak bakım teknisyeni lisansına sahip olmalıdır. Mezunlar, SHY-66 lisansı için SHGM akreditesi alarak modüllerden muaf tutulabilir. Ayrıca, EASA Part-66 lisansına başvurma ve tüm dünyada çalışabilme fırsatlarına sahiptirler. İş fırsatları geniştir ve mezun olduktan sonra öğrenciler Turkish Technic, TEC (Türk mühendislik Merkezi) Savunma Sanayii ASELSAN, TAI Uzay ve Havacılık Endüstrisi, TEI, Havelsan, Roketsan, Hava İkmal Merkezleri, Türk Hava Kuvvetleri, Uçak Fabrikaları, Özel Havayolu Şirketleri hat bakım birimleri, Özel havacılık bakım ve onarım şirketlerinde çalışma olanağı bulabiliyorlar. Ayrıca Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda başarılı olanlar lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilmekteler.

Ulusal ve Uluslararası Projeler

Okulda 2020 teklif çağrısı döneminde hibe almaya hak kazanan 2 adet Erasmus+ KA 2 projesi yürütülmektedir. KA 202 Mesleki eğitim projesinde Sırbistan, İtalya ve İspanya’nın önde gelen Havacılık Akademileri ve uçak bakım liseleri ile çevreye duyarlı ileri teknoloji dronelar tasarlanmaktadır. KA 229 Okul ortaklığı projesiyle ile de siber zorbalık ve internetin güvenli kullanımı üzerine Bulgaristan, İtalya ve Portekiz’den liseler ile iş birliği yapılmaktadır. Bunların yanı sıra okul 2019 yılında TÜBİTAK 4006 Liseler arası proje yarışmasında 22 proje ile bilim fuarı düzenlemeye hak kazanmış ve TÜBİTAK 2204 A Lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasına başvuruda bulunulmuştur.Okul müdürü başkanlığında kurulmuş olan “proje yürütme kurulu” proje faaliyetlerini başarılı bir şekilde yürütmektedir.

Başarılı Öğrenciler Burs

Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında başarı olan öğrencilerin motive edilmesi amacıyla Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından her yıl eğitim öğretim döneminde başarılı olan öğrencilere burs veriliyor.

Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi havacılığa gönül vermiş, uçak bakım alanında yetişmek isteyen, yenilikçi ve teknolojiye ayak uydurabilen,  alanında fark yaratarak gelecek nesillere model olabilen, duyarlı sorumluluk sahibi ve ülkemize katkıda bulunacak başarılı gençlere eğitim fırsatı sunan güzide bir kurum olarak öne çıkıyor.

TEKNİK EĞİTİMDE ANTALYA’NIN MARKASI: ANTALYA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamında yer alan Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli teknik eleman ihtiyacını karşılama, geleceğin nitelikli iş gücü ve teknisyenlerini çağın ihtilaçlarına göre yetiştirme ve Antalya’yı teknik eğitimde üst basamaklara taşıma hedefi doğrultusunda ilerliyor.

Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde önemli iyileştirmeler hayata geçirildi. Okulda oluşturulan Protokol Yürütme Kurulu’nda; Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin başkanlığında, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin, ATSO Meclis Üyesi Kenan Çelik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcilerinin de katılımıyla toplantılar gerçekleştiriliyor. Yapılan iyileştirmeler sonrası, MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Dış Değerlendirme Raporunda 100 tam puan alma başarısını gösterdi.

Antalya’nın geleceğine yön veren siyaset, bilim ve iş insanlarının birçoğunu yetiştiren okul, 1944 yılında Erkek Sanat Okulu olarak tesviye, demircilik ve marangozluk bölümleri ile eğitime başlamıştır. Bünyesinde bugüne; Endüstri Meslek Lisesi (1944),Teknik Lise (1974), Anadolu Teknik Lisesi (1988),Anadolu Meslek Lisesi (2005), Anadolu Meslek Programı (2014), Anadolu Teknik Programı (2014) bulundurmuştur.

Okul’da ortaöğretim seviyesinde genel bilgi ve çeşitli meslek alanlarında endüstrinin ihtiyaç duyduğu mesleki eğitim verilirken, tam gün, tam yıl ve normal öğretim uygulaması kapsamında günlük 10 ders saati eğitim öğretim yapılmaktadır. Çeşitli nedenlerle öğrenimlerini tamamlayamayan Makine Teknolojileri, Motorlu Araçlar Teknolojisi, İnşaat Teknolojisi ve Bilişim teknolojisi alanı öğrencilerine;  Açık Mesleki Eğitim Lisesi kapsamında akşamları yüz yüze eğitim verilmektedir. Son sınıf öğrencileri işletmede Beceri Eğitimi görmektedir. Okulda nitelikli okul kapsamında Anadolu Teknik programı uygulanmaktadır. Ayrıca Anadolu Meslek ve Mesleki Eğitim Merkezi (Mesem)  Programları da verilmektedir.

Anadolu Teknik Programı

Sadece Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanında hizmet vermektedir. Anadolu Meslek Programı kapsamında ise; Bilişim Teknolojileri, Elektrik Elektronik Teknolojisi, İnşaat Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri ve Motorlu Araçlar Teknolojisi alanlarında eğitim verilmektedir.

2014/2015 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle kademeli olarak okul türleri Anadolu Meslek Programı ve Anadolu Teknik Programı olarak Eğitim-Öğretime başlamıştır. Anadolu Meslek Programı 9. Sınıftan itibaren öğrenciler puanlarına göre alan seçimi yaparlar. İsteyen öğrenciler puanlarına göre Anadolu Meslek Programı Alanlarından seçimini yaparlar. Anadolu Teknik Programına ise sınavla öğrenci alınmaktadır. Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri alanında Enformasyon Teknolojisine bağlı mekanik ve elektronik teknolojisi olarak; Robot ve Robot Kontrol Teknolojisi, Fabrika Otomasyon Teknolojisi, Bilgisayar Ağ ve Kontrol Teknolojisi ve Endüstriyel Dizayn ve Yönetim Teknolojisi, Cad-Cam ve CNC konularında mesleki eğitim verilmektedir.

Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanında seçilebilecek olan dallar; Anadolu Meslek Lisesi, Anadolu Meslek Programıdır. Endüstriyel Kontrol Dalı.

Bilişim Teknolojileri

Bilgisayar sektöründeki gelişmelerin sonucunda oraya çıkmış ve verileri saklamak, iletmek ve işlemek için kullanılan bilgisayar donanım ve yazılım teknolojilerini içeren bir alandır. BT, bilgisayar donanımı, yazılımı, bilgisayar ağları, web programlama, veri tabanı programlama ve yetişmiş insan gücüne sahiptir. Bilişim teknolojileri alanındaki seçilebilecek olan dallar; Bilgisayar Teknik Servisi, Ağ İşletmenliği, Veri Tabanı Programcılığı ve Web Programcılığı.

İnşaat Teknolojileri

Alanında her tür duvar yapımı, sıvacılık, boyacılık, kaplamacılık işleri, beton ve betonarme kalıp demirciliği, yalıtım işleri, çatı işleri, doğramacılık, ahşap kaplamacılık, iskele yapımı, inşaat makinelerinin kullanımı, projelerin okunması, mimar ve mühendislere yardımcı olan projelerin çizilmesi, projenin okunup detay resimlerinin çizilmesi konularını içine alan meslek alanıdır.

İnşaat Teknolojileri Alanındaki seçilebilecek olan dallar; Anadolu Meslek Lisesi, Anadolu Meslek Programı; Yapı Yalıtımı, Yapı Yüzey Kaplama, Yapı Dekorasyon, Mimari Yapı Teknik Ressamlığı, Ahşap Doğrama ve Kaplamacılığı, İç mekan Teknik Ressamlığı, PVC Doğrama İmalat ve Montajı ve Statik Yapı Teknik Ressamlığı.

Makine Teknolojileri Alanı

Metallerin el aletleri ile talaş kaldırarak işlendiği, şekillendirilip mamul hale getirildiği meslek alanıdır. Öğrencilere el tesviyeciliği, vargel, torna, freze, alet bileme ve talaşla ile ilgili temel ve ileri mesleki yeterlilikler kazandırılmaktadır. İmalatı yapılan her türlü malzemenin, imalat resimlerini Bilgisayar Destekli Çizim Programları (Autocad-3ds Max SolidWorks) kullanarak bilgisayar ortamında çizme yeterlilikleri kazandırmaktadır.

Anadolu Meslek Programında;Bilgisayarlı makine imalatı (cnc), Mekanik bakım onarım, Bilgisayar destekli makine ressamlığı dallarında eğitim verilmektedir.

Elektrik ve Elektronik Teknolojileri Alanı

Devre elemanlarının yapımında kullanılan ileri teknoloji, çok amaçlı olarak bütün alanlara elektroniğin girmesine ve uygulanmasına sebep olmuştur. Bu gelişmenin sonucu olarak, bu sistemleri kuracak, çalıştıracak, bakım ve onarımını yapacak yeterliliklere sahip teknik eleman ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Elektrik-Elektronik Teknolojileri alanı bu yeterliliklere sahip teknik eleman yetiştirmektedir. Elektrik – Elektronik Teknolojileri Alanındaki seçilebilecek olan dallar; Elektrik Tesisatları ve Pano Monitörlüğü, Görüntü ve Ses Sistemleri, Endüstriyel Bakım Onarım, Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanındaki seçilebilecek olan dallar; Anadolu Meslek Lisesi, Anadolu Meslek Programı; Otomotiv Elektromekanik, Otomotiv Boya, Otomotiv Gövde, İş Makineleri.

Okulda Yürütülen Projeler

Okulda birçok proje uygulanmaktadır.  Bunlar; Okulumuz Temiz Projesi, Güvenli Okul Projesi, Sıfır Atık Projesi, Ayrıca STK larla ortak olarak yapılan Okula Dönüş Projemizde haftada bir gün sabah 10 dakika Okulumuzdan mezun ve önemli yerlere gelmiş veya iş insanı olmuş mezunlarımız motive konuşmaları yapmaktadırlar. Ayrıca yine STK’larla yapılan “Bir Soru Daha“ projesi kapsamında gönüllü öğretmenler ve mezun mühendislerle ders saati dışında okulda üniversiteye hazırlık kursları verilmektedir. Bu sayede geçen yıl üniversiteye giden öğrenci sayısı artmıştır.

Okulda Anadolu Teknik, Anadolu Meslek ve MESEM Programı uygulanmaktadır. Anadolu Teknik Programında 138, Anadolu Meslek Programında 1176 öğrenci olmak üzere toplam 1314 öğrenci eğitim görmektedir.

20 Atölye ve 22 Laboratuvar

Okulda; Motor Araçlar Teknolojileri Alanında 8 Atölye, 1 Laboratuvar, Makine Teknolojileri Alanında 4 Atölye, 1 Laboratuvar, İnşaat Teknolojileri Alanında 4 Atölye, 1 Laboratuvar, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanında 1 Atölye, 4 Laboratuvar, Bilgisayar Teknolojileri Alanında 1 Atölye, 6 Laboratuvar, Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanında 2 Atölye, 9 Laboratuvar olmak üzere toplam 20 Atölye, 22 Laboratuvar bulunmaktadır.

İşletmelerle Yapılan İşbirliği Protokolleri

İlimizde İşletmelerde beceri eğitimi ve yaz stajı ile ilgili yerel düzeyde yapılan protokoller;

  1. Mer-Ser Otomotiv Tic. A.Ş.
  2. Hastalya Otomotiv Yatırım ve Pazarlama A.Ş.
  3. Çakmaklı Otomotiv Kuy. Yat. İnş. Tan. Tic. ve Paz. Ltd. Şti
  4. Ersoy Otomotiv Tur. Tan. Öz. Eğt. Tic. San. İht. Ltd. Şti
  5. Doğan Makine Tic. Ltd. Şti
  6. Pınarbaşı Mot. Araç. San. Tic. Ltd. Şti
  7. Kosifler Oto San. ve Tic. A.Ş.
  8. Antoto Otomotiv Tic. A.Ş.
  9. Antoto Antalya Mot. Araç.Tic. A.Ş.
  10. Başaran Otomotiv Otelcilik Tur. İnş. San ve Tic. A.Ş.
  11. Bilaller Turizm Mot. Araç Tarım San. ve Tic. A.Ş.
  12. Meçikoğulları Oto. San Tic. Ltd. Şti
  13. Mehmet Bilal ve Ort. Mot. Araç San. Tic. Ltd. Şti

Bakanlık düzeyinde yapılan Protokoller

Mercedes-Benz Teknik Öğretim Programı Protokolü kapsamında, Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanına iki adet Laboratuvar, bir adet Bilgisayar Laboratuvarı kurulmuştur. Laboratuvarlar teknik malzemeler ile doldurulmuştur. Bu kapsamda öğretmenlerin hizmetiçi eğitimleri İstanbul ve Aksayar’da Mercedes-Benz fabrikalarında yapılmış olup, okulumuza eğitim amaçlı bir adet eğitim kamyonu hibe edilmiştir.

Sonuçlanan Protokoller

Okulda, Milli Eğitim Bakanlığı ile Tofaş Türk Otom. Fab. A.Ş. arasında Fiat Teknik Eğitim Protokolü 10 yıl süreyle uygulanmıştır. Bu Protokol ile 1 Laboratuvar kurulmuştur. İçerisinde teknik malzemeler, iki eğitim aracı ile desteklenmiştir. Ayrıca alan öğretmenlerinin eğitimi için Bursa Fabrikasında Hizmetiçi Eğitimler düzenlenmiştir. Öğrencilerimiz okul mezuniyetlerinde fabrika tarafından gönderilen sertifikalar ile desteklenmiştir.

Otokoç A.Ş. ile “Okulumuz Serviste Eğitim Protokolü” 4 yıl süreyle uygulanmıştır. Bu protokol ile öğrenciler bir gün uygulama derslerini eğitim amaçlı iş yerlerinde yapmıştır. 4 yılsonunda öğrenciler şirket tarafından sertifikalanmış, ayrıca okulumuza benzinli Fort Fiesta aracı eğitim araçlı hibe edilmiştir.

BAKA Projesi ile Okulun Altyapısı Güçleniyor

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı  işbirliğinde, Nitelikli Eğitim Nitelikli İşgücü projesi kapsamında, Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine CNC Simülasyonu, 3D Yazıcı, Bilgisayar Laboratuvarı oluşturarak atölyelerin makine-ekipman kapasitesinin geliştirilmesi sağlanacaktır. Şu ana kadar okula 21 kişilik Bilgisayar Laboratuvarı kazandırılmıştır.

Başarılı öğrenciler burs veriliyor

Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında; başarı olan öğrencilerin motive edilmesi amacıyla Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ve Antalya Ticaret Borsası tarafından her yıl eğitim öğretim döneminde başarılı olan 6 öğrenciye burs verilmektedir.

Okul yetiştirdiği öğrencilerle sanayinin ekonominin ve sosyal hayatın içinde nitelikli insan kaynaklarının oluşmasına katkı sağlamaktadır. Mesleki eğitimde teknik eleman sanayinin, kalkınmanın her zaman ana unsuru olmuştur. İnsana yapılan yatırım, ülkelerin kalkınmasının en önemli yapı taşıdır. Ülkemizin kalkınmasında, okulumuzun yetiştirdiği teknik elemanlar her zaman ön planda olmuş ve üretime yön vermişlerdir.